Elektryczne Gitary

Elektryczne Gitary powstały w 1989 roku. Zespół wykonuje piosenkę autorską, od początku słynął ze specyficznego poczucia humoru i przewrotnej autoironii. Od początku grał utwory Kuby Sienkiewicza, ale czerpał również z twórczości takich artystów jak Stanisław Staszewski, Jacek Kleyff, Rafał Wojaczek czy Jan Krzysztof Kelus. Do 2009 roku grupa sprzedała ponad 1,5 miliona oryginalnych płyt. 2 listopada 2010 roku ukazał się album „Historia”, który w specyficzny i charakterystyczny dla Elektrycznych Gitar sposób opowiada o różnych wydarzeniach z historii Polski.

Dyskografia:

Wielka radość (1992)

A ty co (1993)

Huśtawki (1995)

Chałtury (1996)

Na krzywy ryj (1997)

Killer (muzyka do filmu) (1997)

Killerów 2 – óch (muzyka do filmu) (1999)

Muzyczna maczuga (2005)

Historia (2010)

Got Something To Say:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*